İyi Partiden istifa eden Özen, Kuzucu'yu Bombaladı

İyi Partiden istifa eden Özen, Kuzucu'yu Bombaladı

İYİ Parti Kırıkkale Gençlik Kolları Başkanı partisinden istifa ettiğini açıkladı.

A+ A-

İstifası ile ilgili bir video paylaşan Özen : 22.02.2020 tarihinde “Önce millet, önce memleket!” anlayışından yola çıkarak katılım sağladığımız İyi partide, 2020-2023 yılları arasında İl gençlik kolları başkanlığı ve mevcuttaki Genel merkez 6. Bölge koordinatörlüğü görevlerimi layıkıyla sürdürdüğüme inanıyorum.

Genel ve yerel seçimlerde iyi parti başlangıç anlayış odağını değiştirmiş, Türk milletinin gözünü boyar nitelikte parti içi riyakar siyasetin ötesine geçememiştir.

Zira; Gençlik kolları il başkanlığı görevime devam ederken Sn Meral Akşenerin her fırsatta “Gençler siz olmadan ben bu yolu yürümeyeceğim” diyerek kurduğu bu cümleden kuvvetle il başkanlığı adaylığımı açıklamıştım.

Adaylık sürecimde adaylıktan çekilmem hususundaki baskı ve entrikaları saymayacak olursam, cesurlar hareketi diye kendini konumlandıran bu partide aynı soy isimden ortalama on kişiden oluşan delegeler belirlenerek demokrasiden yoksun, korkakça ve usulsüzlüklerle sözde seçim yapılmıştır.

Bu vesileyle son il başkanlığı seçimiyle birlikte iyi parti teşkilatı emekliler kıraathanesine dönüşmüş olup genç fikirlerinin yok hükmünde sayıldığı bir parti haline gelmiştir. Bu yaşanılan yakışıksız olay görünenle uygulanan arasındaki tezatlığa ışık tutmaktadır.

İlgili konuya istinaden sizlere daha şeffaf olması adına trajik bir örnek vermek isterim, şahsımla ilgili yapılan kürsü konuşmasında telaffuz ettiği şu sözleriyle daha anlaşılır hal alarak şunları söylemiştir;

Gençler sırasını bekleyecek ben altmış yaşındayım bana daha yeni sıra geldi! Üçer beşer çıkılmaz bu basamaklar. Şimdilerde onlarda celladına aşık olduğunu 55-60 yaşında anlamış iyi partiden ayrılmıştır.

Türk tarihinde kurulmuş tüm devletlerin yıkılma süreçlerinde, torpil ve iltimasın etkisini tarihin tozlu raflarında görebiliriz. İyi parti bunun muhalif siyasi örneğidir.

Beni bu karara sürükleyen İl seçimlerine paralel, Genel ve yerel seçim aday belirleme politikasıdır.

Millet vekilliği adaylığı belirleme süreçlerinde kazanma potansiyeli yüksek adaylar varken genel merkez kapısının önünde nöbet tutan, seçime kadar aldığı görev unsurlarını tehdit olarak kullanan ve bir emek türküsü tutturup kazanamayacağı bilinen aday adaylarına bu tutumlarına karşı adaylık verilmiştir.

Yerel seçimlere gelecek olursam; İl başkanı olması akabinde il teşkilatından yüzlerce üye kaybı yaşanmışken, aday adayı başvurusu bile alınmadan adaylığı açıklanan belediye başkanı adayı ise tahmin ediyorum ki belediye seçimlerinide il başkanlığı seçimi gibi düşünmekte ve bu başarısız yönetimin mükâfatını iyi parti belediye başkanı adayı olarak vermiş olsa gerek…

Gençlerle yürüyen iyi parti gençleri yolda bırakmış, eleştirdiklerinin daha fazlasını parti içinde gerçekleştirme gafletine düşmüştür.

Tüm bu yaşananların ışığında iyi partideki tüm görevlerimden istifa ettiğimi belirtmek istiyor hepinizi bu vesileyle selamlıyorum…


Bu haber toplam 190 defa okunmuştur